Rondvaarten                                                                                                 

 

Wilt u de oude stad ontdekken via het water? Het eiland van Dordrecht zien vanaf de rivier? Of wilt u in alle rust genieten van de getijde verschillen in de Hollandse Biesbosch? 

Onderstaand vindt u de rondvaarten die wij u kunnen aanbieden. 

Rondvaart Stadshavens DordrechtTijdens deze tocht door de havens varen we langs de vele kerken, pakhuizen en herenhuizen van Dordrecht. Deze tocht begint in de Wijnhaven die zijn naam dankt  aan de levendige wijnhandel die hier vroeger was. We varen onder het Scheffersplein en onder het oude Stadhuis door, langs de Grote kerk. We varen via Nieuwe Haven en de Wolwevershaven, passeren het Museum van Gijn, antieke stoomboten en het monumentale pakhuis “de Stockholm. Via het drierivierenpunt en de beroemde Groothoofdpoort keren we terug in de Wijnhaven.

 

Duur rondvaart: 45 min, max 6 personen. 

Rondvaart Stad en 3-rivierenpunt
 

Tijdens deze tocht varen we door de havens van Dordrecht en een klein stuk over de Merwede. Door de havens varen we langs kerken, pakhuizen en herenhuizen. We varen onder het Scheffersplein en onder het oude Stadhuis door, langs de Grote kerk. Dan varen we over de Merwede langs de buitenkant van Dordrecht. We draaien de Wolwevershaven in, passeren stoomboten en het pakhuis “de Stockholm. Via de Nieuwe haven met haar monumenten, zoals het Huis van Gijn, varen we weer de Merwede op. Langs het drierivierenpunt en langs de Groothoofdpoort keren we terug.

 

Duur  rondvaart: 1 uur en 15 min, max 6 personen. 

Rondvaart Stad en BiesboschTijdens deze tocht door de havens varen we langs de vele kerken, pakhuizen en herenhuizen van Dordrecht. Daarna varen we naar en door de Biesbosch. We varen in de stad onder het Scheffersplein en onder het oude Stadhuis door, langs de Grote kerk. We varen door Nieuwe Haven en de Wolwevershaven en langs het drierivierenpunt en de beroemde Groothoofdpoort. Via het Wantij varen we stad uit naar de Biesbosch. We varen ruim een uur door de ruige natuur van de Biesbosch. Hierna keren we terug naar de Wijnhaven.

 

Duur rondvaart: circa 3 uur, max 6 personen.